Сторінки

вівторок, 4 грудня 2012 р.

Як попа Онищука чорти крутили

Нерадивий піп - найбільша ганьба для церкви Христової. Страшно, коли він переходить межі людської моралі, християнських заповідей і вимог закону.
Недаремно люди говорять: «Дав Бог свято, а чорт - роботу»… Тож поки Бог і Україна з 24 по 26 серпня святкували День Незалежності, піп Михайло Онищук, знехтувавши всіх і все, продовжував рити колишнє кладовище біля луцької 4 гімназії і забивати там бетонні палі.

Незаконні роботи 24 серпня 2012 р. Фото С. Андрейчин
Чортяка так крутив попом, що той ні на припис Волинської адміністрації, який забороняв йому будь-які роботи на колишньому цвинтарі, ні на міліцію, ні на святу неділю не зважав. Типова попівська безкарність, утверджена владою, що стоїть в церковних чергах на відпущення гріхів, та, як подейкують, родинні зв’язки з нинішнім Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом (Зінкевичем), суттєво додали нахабства цьому скандальному «бізнес-попу», який, як кажуть, вправно гендлює землею й нерухомістю.
Тож, доки піп «крутив вертеп», світські урядники у всенародне свято за нього жар «вигрібали». Про беззаконня щодня надходили повідомлення оперативному черговому луцького МВС. Було поінформовано і заступника міського голови, заступника начальника управління культури і туризму ВОДА, начальника управління культури ЛМР, муніципальну міліцію Луцька… Щоправда, користі з них було мало. «Спав» і дільничний Тарас Гончарук. Куряча сліпота навіки скувала і «великого попівського друга», сумнозвісного луцького начальника відділу охорони культурної спадщини С.Годлевського, який мав наглядати за виконанням припису. Судячи з його звіту від 4 вересня, він спокійно святкує і досі,  а тому ніяких порушень не помітив…
Відповідь ЛМР від 04.09.2012 р. на запит Управління культури і туризму ВОДА
Не побоявся піп гріха й заповідей Господніх, передостання з яких волала саме до нього - «не бреши!». Не почув… А своє свавілля вирішив приховати дивним чином – написав заяву в УБОЗ. Описав себе мало не мучеником, якому не тільки роботи зупиняють, а ще й «нібито на хабара натякають». Тільки не врахував він, що завдяки сучасним досягненням техніки, яка голос його писала, брехню гріховну безпристрасно довести можна… Ось суд її і послухає...
Втім, дідько не лише поплутав церковного служителя. Побалував він і «гріхославну» інспекцію ДАБК у Волинській області, яка так стелилася перед батюшкою, що навіть дозвіл на початок т.зв. підготовчих робіт надала.
Декларація на початок підготовчих робіт від 16.08.2012
Але беручись за «попоугодну справу», забув «раб божий» Л.Герасимюк про маленьку дрібничку - проект майбутньої церкви. Як нам офіційно повідомили в Луцькій міській раді, жодного такого не існує… Як і ордера, що дозволяє земляні роботи.
Відповідь ЛМР від 27.08.2012 р.
Хотів піп археологами прикритися, мовляв - наглядали вони, як він землю бурив і могили шматував. Але ДП «Волинські старожитності» офіційно підтвердило, що жоден з його працівників там присутній не був.
Лист ДП "Волинські старожитності" 27.08.2012 р.
А без археологів і науковців в історично важливій частині міста - дійсно ніяк. Адже, за інформацією, отриманою від робітників, щодня з-під землі колишнього православного цвинтаря викопували кілька поховань з людськими рештками. Підтвердили це і розкопки, що нарешті розпочалися 4 серпня – вони й виявили поховання, безжально пошматовані попівським вандалізмом.
Залишки могил Фото ДП "Волинські старожитності"
М. Онищук, звичайно, нікого про це не повідомляв. Бо для чого йому клопоти? Тож, як кажуть, сам їх вивозив і тихенько прикопував в Гаразджі. Про вимоги закону «Про поховання і похоронну справу», про цілу процедуру, якої належить дотримуватися під час виявлення людських останків і невідомих поховань, навіть і говорити не варто. Закон не для них.
Залишки могильних плит виявлені археологами. Фото ДП "Волинські старожитності"
Волинська Єпархія УПЦ КП вже давно «узаконила» ганебні «тихі поховання» страшних знахідок своїх «самобудів». Тож напівграмотні служителі культу з освітою 9 класів і семінарії, не маючи відповідних фахових знань, які дозволяють кваліфікувати знахідки й причини смерті, примітивно знищують рештки історичних могил та наслідки кримінальних і політичних злочинів.
Якщо церква як «найвища хата в селі» буде засвідчувати таке ж беззаконня і зневагу до ближнього, як і наш грішний світ, то з кого тоді людям приклад брати? Якщо попи безсовісно і безкарно бавитимуться в багатих церковних феодалів, приватизувавши право на відчуття та розуміння Бога, то звідки вільним людям і вільній країні взятися?
Не може храм чудотворної святині ікони Холмської Божої Матері будуватися на беззаконні і глумі над пам’яттю одновірців! Не гоже Богу жити в загадженій людськими пороками стайні. Нам потрібні не культові споруди. Нам критично не вистачає Храмів, справжніх Храмів любові і культури, а не крамниць з хрестами. Тож, незважаючи на розлогу чиновницько-попівську мафію, ми і надалі продовжуватимемо цю невдячну справу чистки давніх авгієвих конюшень – не беручи до уваги клобуки, значки і піджаки.
Нічого особистого – Бог, закон і моральні цінності…
Публікація з веб-порталу Volyn Times

Немає коментарів:

Дописати коментар